Ting å Gjøre > Aktivitetsferie

AKTIVITETSFERIE

Sykkelferie: Romania er et glimrende land for sykkelferie.Flere nordmenn har syklet i Romania og har fått minner for livet. Knepet er å unngå de store hovedveiene og velge små regionale veier. Folk er utrolig nysgjerrige og gjestfrie når syklende turister passerer landsbyene deres. I storbyene bygges det nå også egne sykkelstier. Blant annet vil det bli en egen sykkelsti fra Constanta havn til byen Navodari og gjennom hele Mamaia - Romanias største badeby. Togsettene har også egne vogner for sykler på hovedavgangene. Perioden april til oktober er den beste for sykkelferie.

Badeferie: Den rumenske Svarthavskysten kalles for den rumenske riviera og strekker seg fra grensen mot Bulgaria opp til Donaudeltaet. Man kan velge små eller større badebyer, eller storbyen Constanta med den moderne badebyen Mamaia som hovedbase, Mange familier velger likevel den billigere badebyen Eforie Nord og ungdommer steder som Costinesti og Vama Veche. Badesesongen er fra 1 mai til 15 september. Toppsesongen er i juli og august.Opphold i denne perioden bør bestilles lang tid i forveien.

litoral

Fisketurer i Deltaet: Med litt planlegging kan man fiske i det mange kaller det rumenske "Amazonas", - Deltaområdet som er like stort som de to norske Trøndelagsfylkene tilsammen. Fiske og bruk av naturen er strengt regulert i området, så alt må skje i organiserte og  godkjente former. Mest poulært i Donaudeltaet er karpefisket.

pasari delta delta 3

Villsvinjakt: Jaktperiodene varierer og all jakt arrangeres i grupper med guide. Deltakelse koster svært mye, men Romania er svært populær blant utenlandske jegere. Trofeene kan ikke uten videre føres ut av landet.

Bjørn - og ulvetitting: Romania har Europas største bjørnestamme ser vi bort fra Russland. Tyskerne kommer nå i tusentall for å se ulv og bjørn ute i den rumenske naturen. "Titteturer" arrangeres flere steder i de rumenske fjellene.

urs    urs 2

Skiferie: Romania er midtvinters et glimrende reisemål for skiferie. Poiana Brasov, Predeal, Busteni, Vatra Dornei, Semenic er noen av de mest populære skisportstedene. Prisene for heiskort og skileie er en brøkdel av det du må ut med i Norge.

ski

Damptog: Romania med " Mocanita"  er et av de få stedene i Europa hvor det finnes en aktiv togstrekning med damptog. Damptogentusiaster fra hele Europa kommer for å ta en tur med dette toget sommerstid.

mocanita     mocanita 2 

Fotturer: Karpatene er spennende og flott for fotturister. Merkede løyper finnes.

Ekstremsport:Dykking, paragliding, kite,vannski, offpiste, - alt er mulig i Romania. Egne dykkerskoler finnes i Constantaområdet. Fallskjermhopp i "twinjump"-stil  arrangeres blant annet i Tuzla.

MULIGHETER FOR BESTILLING