Reiseinfo > Alt om rumenske valuta

ALT OM RUMENSKE VALUTA

KODEN ER RON

Fra januar 2007 har den rumenske valutaen har hatt koden RON  etter en større valutaomlegging hvor man kuttet ut de tre siste nullene i pengesummene. På folkemunne og ellers heter valutaen LEI. D Mange eldre bruker fortsatt den gamle tellemåten for lei og dette kan forvirre turister.
 
Du kan ikke uten videre kjøpe LEI i norske banker eller veksle lei inn i utlandet. Valutaen må bestilles i så fall. Unntaket er en del Forexfilialer i Europa og banker i andre Balkanstater.
 
Det raskeste og rimeligste er  å veksle i Romania. Norske sedler er like greie å veksle inn som euro, så det er ingen grunn til å gå via denne tredje valutaen i kontanter. Veksekontor kan ha en bedre kurs enn bankene. Kurs og eventuelle avgifter skal alltid stå oppslått tydelig i alle slike vekslingskontorer.
 
Det enkleste er å ta penger direkte ut via automatene. Det er bankautomater på hvert gatehjørne i Romania.Du får kun ut kontanter i LEI  fra disse vanlige automatene. EURO kan tas ut på en del av flyplassbankautomatene, men kun på helt spesielle automater.
 
Selv om en pris er oppgitt i EURO i Romania, er dette kun en prisindeks. Alt betales i den lokale valutaen RON. Du kan bruke kredittkort som VISA og MASTERCARD i alle butikker.
 
Dagens rumenske valutakurser finner du på denne linken:
http://cursvalutar.kappa.ro

MULIGHETER FOR BESTILLING