Ferietilbud > Turer > Detaljer

TURER

Sol og bad Romania / Budsjettvarianten
Booking
Foreløpig er ingen bestillinger tilgjengelig.
Beskrivelse

Hotel Europa / Eforie 

Pris fra 500 NOK per natt/ per suite med to rom/ 2 voksne + 2 barn/ frokost.

Hotel Europa har elegante rom og leiligheter med balkonger og havutsikt. Restauranten, med en kapasitet på 400 personer, serverer tradisjonell rumensk mat med også internsjonalt cuisine. Kveldsmåltidene er som oftest akkompagnert av live musikk.

Helse senteret Ana Aslan tilbyr forskellige velvære, skjønnhet og avslapnings behandlinger. Disse behandlingene kombinerer både naturlige ingredienser spesifikt til Svartehavet og klassiske prosedyrer.

Alle kunder har gratis adgang til svømmebaseng og privat strand. Det er gratis wi-fi på hotellet.

Eforie Nord er familenes badeby. I tillegg til Agua Magic, Delfinariu og Acvariu Constanta som er noen minutter unna med buss, har selve byen Eforie Nord sitt eget badeland og badepark på Bellonastrand. Det er også en fast lekepark for barn nedenfor gågata og det er fast sirkus med forestillinger hver kveld i juli og august ved togovergangen mot Techirghiolsjøen.

Også et par store selvbetjeningsrestauranter har egen barneavdeling med uteleker for barn. I tillegg kan man leie rideturer på små muldyr på stranda - og tre ulike tivoli er plassert på ulike steder i badebyer. 

Eforie Nord en landsby med et eget liv også utover selve sommersesongen, og på den måten forskjellig fra de mange rent turistbaserte feriestedene langs den rumenske Svartehavskysten.

Eforie Nord er Romanias nest største badested, etter Mamaia. I motsetning til Mamaia har Eforie en ekte rumensk atmosfære der de innfødte turistene dominerer. Eforie Nord er et reisemål året rundt på grunn av behandlingene man kan få på de større hotellene på stedet. Helt siden 1893 har behandlingene rundt den nærliggende innsjøen Techirghiol vært sentrale i Romanias behandling av reumatiske lidelser. Det er to utendørs behandlingssteder i området i tillegg til alle hotellene.

Om sommeren sjudobles folketallet. Mens Eforie Nord har 7000 faste innbyggere er folketallet i august i snitt rundt 49000. Det sier seg selv at innbyggerne lever på inntektene fra sommersesongen resten av året.

Renoveringen tok fart sommeren 2004 og nå flere år etter er Eforie Nord på vei til å bli en moderne og oppdatert badeby som klart utklasserer Mamaia pådet rumenske turistmarkedet. Først og fremst fordi Eforie Nord er billigere - og ligger så nær Constanta at turistene lett kan benytte seg av både storbyens tilbud - og også besøke aktivitetene i Mamaia - som f.eks badelandet Aqua Magic.

Eforie Nord har en aktiv piata der det selges grønnsaker og frukt - og klær og sko i bygningen rett ved. Prisene på markedet er ofte høyere enn i butikkene. men kvaliteten utmerket.

Verdt å nevne er også det svært gode utbudet av tennisbaner, og at sommeramfiet arrangerer teaterforestillinger og konserter så å si hver kveld i høysesongen. To utekinoer finnes også med filmer med orginallyd og rumenske undertekster. 

Gjennomsnitttemperaturen i juli er + 25C og sola skinner i snitt 10-12 timer daglig om sommeren. Brisen fra havet gjør det aldri plagsomt varmt, selv om tempen ofte kommer opp i 30 - 35 grader midt på dagen. Klimaet i Eforie Nord er helt spesielt der stranda ligger som en stripe mellom Svartehavet, innsjøen Bellona og innsjøren Techirghiol. Ofte kan det regne i nabobyen Constanta 10 km unna, mens sola skinner i Eforie.

Sentrum i Eforie Nord ligger mellom innsjøen Techirghiol og havet, på en klippe som kaster seg fram mot sjøen i en høyde av 30 til 25 meter. Stranda er 3 km lang og inndelt i soner med moloer som beskytter mot de verste strømningene. Sentrum regnes fra taxistasjonen og busstasjonen og opp til markedet, og deretter i gatene ned mot stranda eller andre veien i retning Techirghiol. Bypreget er begrenset.

Det er 10 km til Constanta og dit kommer man lettest med bil på E87. Det går også tog, og Eforie Nord er et stoppested på toglinjen Mangalia - Constanta - Bucuresti og gjør det dermed lett å komme seg til alle deler av Romania. 

kontakt@visitromania.no

Reiser
Tilbake til