Ferietilbud > Turer > Detaljer

TURER

Sol og bad Romania / Billigvarianten
Booking
Foreløpig er ingen bestillinger tilgjengelig.
Beskrivelse

VILA SOLWAY | EFORIE NORD

VILA SOLWAY er den eneste norskeide turistbedriften på den rumenske riviera og ligger i den trivelige helrumenske badebyen Eforie Nord, rett ved innfarten til selve sentrum i badebyen. Villaen ligger i et rolig boområde, men har et nabohotell med basseng mot en liten avgift og en 20 min gange til nærmeste strand. Vila Solway passer utmerket for barnefamilier som vil ha en rolig og svært rimelig ferie og styre seg selv. Alle de seks rommene har egne bad, wifi, TV, AC og tre av rommene har balkong. Egne barnesenger ordnes. I hagen står utegrill til disposisjon og et lite gjestekjøkken kan brukes inne. Hele VILA SOLWAY kan også leies. 

Bor du på Vila Solway vil eierens ansatte kunne hente deg privat på flyplassen i Bucuresti med privatbil mot en godtgjørelse. Eller vi ordner offentlig transport etter ønske. Det være seg tog, buss eller minibuss.

EFORIE NORD er Romanias nest største badeby etter Mamaia hvis vi snakker om antall besøkende i løpet av en sommer. I juli øker byens folketall fra 4200 fastboende til 45000 registrerte overnattinger eller mer pr døgn. 

Eforie Nord har vært - og er - favorittbadebyen for familier fra den rumenske mididelklassen. Hvis man synes at Mamaia er lite rumensk, er Eforie Nord det motsatte: Veldig rumensk,sjarmerende, livlig og delvis rotete. Spesielt i månedsskiftet juli - august med alt hva det innebærer av trafikkaos, tilbud i ulike former og et yrende tett folkeliv. 

Nattelivet er variert og for alle i alle aldre, - diskoteker, teater, kinoer, dans på hotellene og den kjente folklorerestauranten Nunta Zamfirei. Resturanttilbudet er stort og variert. Sammenlignet med Mamaia er det billig i Eforie Nord - og som sagt veldig Romania. 

Lenger sør der Belonastranda tar slutt er en nudiststrand som de siste årene er kjent som Romanias uformelle gay-strand nummer 1. Bortenfor denne finnes det noen nydelige strender nesten ubesøkt av massene, dertter noen feriekolonier før man ender opp i nabobyen Eforie Sud. Man går strandveien fra Eforie Nord til Eforie Sud på en drøy halvtime. 

I helt andre retningen mot Constanta er det også folksomme strender med moloer og langrunne partier mot den kjente restauranten Acapulco. Også en lystbåthavn og et dykkersenter ligger her rett etter Belonastranda. Dette er muligens Eforie Nord sitt mest sjarmerende område.En høy promenaderute "faleza" hever seg her over badebuktene og kveldstid er det et yrende folkeliv hvor alle er "la plimbare" - på spasertur. 

EFORIE NORD er en variert by med strender, gågate med gode shoppingmuligheter,småparker, ulike bydeler med småbutikker, rolige villaområder og et smålivlig marked i sentrum ved busstasjonen. Det er godt med banker, bankautomater, apoteker og diverse andre tjenester. Eforie Nord sin eneste større dagligvarebutikk er LIDL i krysset på veien til nabobyen Techirghiol. 

Familier med barn vil trives. Her er flere småtivoli, lekeparker og sirkusforestillinger er faste sommerinnslag på parkeringsområdet ved jernbanebrua mot Eforie Sud. De fleste av strendene ligger også i bilfrie områder. Sommerteateret i byen har også egne barneforestillinger i tillegg til popkonserter. 

Mange eldre turister kommer til Eforie Nord og bruker den nærliggende Techirghiolinnsjøens til helsebringende nakne gjørmebad i de fri. Spesielle anlegg for dette finnes rett nedenfor jernbanestasjonen i Eforie Nord. 

Hotelltilbudene i Eforie Nord er kystens mest varierte. Fra private husrom, campingplass, villaer, pensjonater til hoteller i alle prisklasser og formater. Hotel Europa med Aslan Spa er Eforie Nords mest kjente hotell og også det største. De siste årene har også flere hoteller blitt renoverte. Noen til spa - som MIRAGE og det siste BRITANNICA. Hoteller med eget svømmebasseng er det derimot færre av enn i andre rumenske badebyer. 

Eforie Nord har togforbindelse til Mangalia,Constanta og Bucuresti. Busser i begge retninger har holdeplass tre steder i sentrum og det er bussavganger ca hvert 10 min på dagtid i toppsesongen. Selve hovedveien Constanta - Mangalia for vanlig biltrafikk går utenom selve sentrum - men mange bilister passerer likevel Eforie Nord via en alternativ vei gjennom sentrum. 

Eforie Nord er kanskje den mest fascinerende rumenske kystbyen for rene badeferier - siden folk som kommer hit en første gang stadig returnerer. / REF www.romaniaposten.no

kontakt@visitromania.no

 
Reiser
Tilbake til