Ferietilbud > Storbyferie

STORBYFERIE

 

  • BUCURESTI har blitt en magnet for turister som liker "City Breaks" Det er først og fremst spanske og italienske ungdommer som kommer til den rumenske hovedstaden for å more seg. Andre og eldre turister kommer kun for å shoppe, Romania er sett på som et billig shoppingland. Også norske turister kommer i større antall enn tidligere pga Wizzair-ruten direkte fra Torp. Men Bucuresti er noe langt mer enn barrunder og shopping; her er store og flotte parker, en serie med severdige museer og utstillinger, historiske bygninger og flere aktivitetstilbud både inne og ute.

     Atheneu atheneu parlament

  • BRASOV er sett på som Romanias vakreste storby av mange. Denne storbyen har et betydelig tysk preg og het KRONSTADT på tysk. Byen har et historisk sentrum som oser av atmosfære, orden og trivsel. Folk liker å sitte på cafe, vandre rundt og ta livet deretter. Musikkbarer er det mange av, kunst og kultur blomstrer.  Byen er også en slags innfallsport til Transylvania. Du kan også ta fjellbanen opp til toppen av fjellet Tampa og se utover hele byen.

   BRASOV  

 

  • CONSTANTA er Romanias tredje største by og anser seg selv som nummer to i betydning etter Bucuresti. Constanta er en av Europas største havnebyer. Bare Rotterdam er større hvis vi snakker om godstrafikk. Constanta er en pulserende storby med store kontraster og et møtested for religioner, ulike kulturer og business i alle former. Viktigst etter havna er turismen. Byen firedobler sitt innbyggertall om sommeren. Dette er Romanias kronede sommerhovedstad, - med badebyen MAMAIA rett nord for sentrum av byen som det store trekkplasteret.

       constanta

 

  • IASI er Romanias andre største by og hovedstaden i regionen Moldova. Iasi er en vakker universitetsby - med et utall kirker og historiske bygninger. Iasi er en by preget av studenter med tilhørende studentliv -  og lokal gastronomi og kultur. Mange anser Iasi som en av de gladeste og mest vennlige byene i Romania for besøkende.

       Iasi  iasi 2 iasi 5

 

  • SIBIU er kanskje Romanias mest organiserte og ryddige by, noen vil si også en av de vakreste, ikke minst pga av omgivelsene. Sibiu er på mange måter Romanias kulturhovedstad der den nåværende president Iohannis har vært borgermester i 14 år. Sibiu har ifølge undersøkelser Romanias mest fornøyde innbyggere. Balkans største internasjonale teaterfestival går av stabelen hver sommer med deltakere fra over 100 nasjoner.

        sibiu

 

  • CLUJ NAPOCA er sett på som Transylvanias hovedstad. Det er en stolt by med en lett blanding av rumensk og ungarsk kultur.Byen har gode forbindelser til Budapest, både med tog, buss og fly. Mange turister lander her på sin vei for å oppdage og oppleve Transylvania.

        Cluj 1 cluj 2  cluj 3

  • TIMISOARA er byen alle forbinder med revolusjonen i 1989. Det var på mange måter her opprøret startet. Byen var også den første i Europa som fikk elektriske gatelys i sin tid. Timisoara er en åpen, romslig og på mange måter en vestlig by.Byen har en av Romanias mest aktive flyplasser. Flyplassen er en hub for mange flyvninger innen og ut av Romania. 

    timisoara

 

MULIGHETER FOR BESTILLING