Reiseinfo > Praktiske ting

PRAKTISKE TING

PRAKTISKE TING:

  • Uventet kanskje for mange, men byer som Bucuresti har en lav kriminalstatistikk sammenlignet med andre europeiske byer. Romania er faktisk et svært trygt reisemål. Det største problemet er små vinningstyverier - som mange andre land med sosiale forskjeller. Hvis man ikke flasher dyre mobiltelefoner i det offentlige rom, eller vifter med visakort eller feite sedler i baren, vil man ikke ha problemer.
      politist
  • Badevakter eller uniformerte tjenestemenn uansett yrke kan IKKE kreve bøter innbetalt på stedet. Du kan be om å få bli med til nærmeste stasjon hvis de ikke gir deg skriftlig innbetalingsinfo for boten på stedet.
  • TAXI: Å ta drosje i Romania er fortsatt noe av det mest utfordrende ved å være turist i dette landet. Mange lurer utlendinger til å betale mer enn de skal. Pirattaxi må unngås, det sier seg selv, men også godkjente taxier driver med snusk. Tross flere politiaksjoner og omlegginger eksisterer probemet fortsatt på steder som hovedflyplassen OTOPENI i Bucuresti-. Noter alltid ned navn og reg.nummer på drosjen hvis det er lengre turer. Apper på mobilen er en redning. Flere selskaper bruker nå apper og du kan bestille drosje der og da via mobilen. Slike bestillinger registreres, overvåkes og du kan gi umiddelbar tilbakemelding om det skulle være noe. Dette er noe av det beste som har skjedd innen rumensk turisme de siste årene.

  • Nødnummeret er 112.
      112
  • Enhver person som oppholder seg i Romania er forpliktet til å legitimere seg hvis en politiansatt ber om det. Politibetjenten skal vise sitt politikort, men er ikke forpliktet til å si hvorfor du må legitimere deg. Dette betyr at du bør ha passet på deg under reiser også  innenlands.
  • Alle salgssteder skal ha oppslått nummeret til FORBRUKERVAKTEN på et lett synlig sted. Liker du ikke et produkt som du har kjøpt, har du rett til å bytte dette produktet innen en viss tidsramme uten forklaring. I de større varehusene er dette ikke lenger et problem. Også tjenester skal reklameres på samme måte, men her er prosedyren mer komplisert.

MULIGHETER FOR BESTILLING