Reiseinfo > Reise til Romania

REISE TIL ROMANIA

Med fly

avion

Fra Oslo har du gode forbindelser med Lufthansa til Romania. De flyr to-tre ganger daglig til Sibiu eller Cluj Napoca i Transylvania via München eller Frankfurt. Billetene er rimelige og  reiserbetingelser er gode. Det er også et direktefly til Bucuresti  med lavprisselskapet WizzAir  fra Oslo Torp Sandefjord to ganger i uken og med Blue Air fra Oslo Gardemoen også to ganger i uken.

Romania har 17 sivile flyplasser, derav er det 12 som har internasjonale forbindelser. De viktigste internasjonale flyplassene i Transylvania er: Cluj-Napoca, Sibiu og Targu Mures. Romanias hovedflyplass er Henri Coanda Otopeni International Airport I Bucuresti. Flyplasskoden er OTP.

Romanias nasjonale flyselskapet heter Tarom, og dette selskapet sammen med andre selskaper i Europa tilbyr reiser til Bucuresti, Cluj, Iasi, Sibiu og Timisoara.
Arad, Bacau, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Oradea, Sibiu, Targu Mures og Timisoara har ruter til europeiske byer med lavprisflyselskaper som for eksempel: Ryanair, Air Berlin, Blue Air, Carpat Air og Wizz Air.  Forbindelsene med disse selskapene er bedre i sommersesongen enn om vinteren.

 

Med tog

tren  tren 3


En reise til Romania med tog fra Budapest til Timisoara tar seks timer, fra London til Bucuresti 46 timer. Bucuresti har direktetog til Istanbul, Athen, Sofia, Beograd, Budapest,Wien,Chisinau, Kiev og Krakow. Med direktetog menes vogner som går direkte slik at man slipper å bytte tog selv om det byttes lokomotiv.

 
De fleste billettilbudene tillater stopp underveis innen en viss tidsramme. Tog kan være en rimelig og avslappende måte å inkludere Romania på under en rundtur i Europa.
 
Første og andre klasse er tilbudt på alle hovedtog mellom de store byene i Romania og på dag - og natttogene direkte til
utlandet. Flere har også egne vogner for sykler. Togstandarden i Romania er blitt bedre og business-class er innført på de lengste strekningene innen Romania med gratis wifi, video i stolrammene og restauranter. Romania får også stadige flere private togselskap. Togsystemet i Romania er under omlegging til det bedre og det mer moderne.

Med buss

Buss er det mest vanlige transportmiddelet blant rumenerne selv. Både lokalt og regionalt.Bussene mellom de store byene går ofte, har god standard med video, gratis wifi og en kaffepause på en veikro underveis. Buss er også billigere enn tog.
 


Med privatbil

masina


Grensepolitiet krever følgende dokumenter: Bilens registreringsnummer, forsikringsbevis og gyldig førerkort. Leiebil fra andre land kan ikke uten videre tas inn i Romania, så sjekk med utleiefirmaet om dette er mulig.

Individuelle bilister som entrer Romania må betale bompenger eller en generell veiavgift som kalles ROVINIETA. Denne får du kjøpt på tollstasjoner, postkontorer og de aller fleste bensinstasjonene. Avgiften utgjør fra 20 NOK til 70 NOK avhengig av om du skal være i landet sju eller 30 dager. Avgiften betales av alle, både turister og innfødte.

Med båt

Flere elvecruiseselskaper basert i Tyskland og Østerrike tilbyr cruise på Donau ned til det rumenske Donaudeltaet og Svarthavskysten. Ferjebåtforbindelse mellom Constanta og Istanbul er planlagt gjenopptatt etter noen uten en slik forbindelse.

 
 
 

MULIGHETER FOR BESTILLING