Opplev Romania > Dyreliv

DYRELIV

Romanias varierte natur innbyr til ,allsidige opplevelser. Turister kan vandre over fredelige enger fulle av ville blomster, vandre rundt utallige innsjøer, klatre i spennende fjellformasjoner, fotografere fossile, se eller spore gullørn og andre sjeldne fuglearter, studere trued vegetasjon og vandre gjennom tradisjonsrike landsbygder. Romania tilbyr guidede turer for å spore de største rovdyrartene i Europa som bjørn og ulv.


SPORING AV VILLDYR

I Romania, i Karpatene, finner man tre store rovdyrarter: brunbjørn, ulv og gaupe. I et noe antall finner man mindre rovdyr som mår
, røyskatt, rev og villkatt.

urs   lup   linx
Karpatene strekker seg over syv forskjellige land, men mesteparten (60%) er en del av Romania. Fjellene har et variert landskap: høye fjell, dype daler, steppeområder, enger, barskoger, løvskog og blandingsskog, I tillegg til de små og store rovdyrene, er Karpatene også hjem for murmeldyr, hjort, rådyr, og flokker med sau og storfe som vandrer i fjellene, sammen med sine gjetere.

I Romania har man nå muligheter å delta på turer for sporing av villdyr, inkludert turer for bjørntitting, men turene må bookes i god tid i forveien.


FUGLETITTING

Områdene for fugletitting i Romania er mange. Den mest fascinerende regionen er Donaudelta som dekker 580,000 hektar med innsjøer, flytende øyer av siv, sandbanker og skoger. Donaudelta er et beskyttet naturreservat med hundrevis av øyer og kanaler. Her finner man pelikaner, hegre, ibis, ender, gås og andre unike fuglearter. Hvis man reiser med robåt kan man se havørner, åkersanger, steinskvett og krøllpelikan.


pasari   pasari   bird
I tillegg til Donaudelta er det et yrende fugleliv i fjellene i Romania- selv om disse områdene er mindre besøkt av fugletittere. Derfor vil et besøk til Piatra Craiului, Retezatfjellene eller Bicaz Gorges gi deg mange hyggelige overraskelser. I Romania kan man fortsatt finne store områder som er ville og urørte av menneskehånd.


BOTANIKK

I Romania dyrker fortsatt mange småbønder jorden for hånd og med primitive redskaper. Siden det brukes minimalt med kunstgjødsel til jordbruket blant disee småbrukerne er blomstene og plantene på engene eksepsjonelle og nå unike i Europa. Botanikkguidene har god kjennskap til de beste områdene for sjeldne villblomster og planter. Ved forhåndsbestilling, er guidede turer tilgjenglige i begrensede perioder med meget dyktige botanikkguider.

flower   flower   flower

 

MULIGHETER FOR BESTILLING