Grand tour - gruppetur

Gruppetur Romania - 19-29 juli
Her kan du kan se hva som skjer de forskjellige dagene på turen.

Periode:
10 netter og 11 dager.
Pris:
16.900 - 18.700,- NOK*

Gruppeturen inkluderer følgende

Alle overnatinnger på 5* og 4 * med frokost
Transport med buss
Guide og sjåfør + plus overnattinger og alle måltider for guide og sjåfør
En halvdags bytur med minibuss i Bucuresti
Alle måltider med drikker
Avskjedsfest med tre retter, dans og folkemusikk på Ølkjerren
Inngangsbilleter til Parlamentpalasset, Opera i Bucuresti og Brasov
Tur til Draculaslottet og Peles med inngangsbillettene inkludert
Vinsmaking og overnatting på PRIVO Romanias beste hotell i 2017
Besøk i  festningkirker med inngangsbilletter inkludert
Overnatting og mat på Cozia kloster
Vinkjellerebesøk og vinsmaking på Lacerta
Rumensk tradisjonell dans og musikk på brunch
Pose med mat og drikker på buss
Gaveposer til alle deltagere
Flybilletter
En stor innsjekketbagasje + håndbasje på flyet

*Prisen per pers i et dobbeltrom er 16.900 NOK - Prisen per person i et enkeltrom er 18.700 NOK

SEnd forespørsel

Grand Tour - VisitRomania

Dag 1

Torsdag 19 Juli

Ankomst til Bucuresti, Romania. Transport fra Henry Coanda flyplass til Hilton Athenee Palace Hotel 5* for tre overnattinger med frokost inkludert.

Utforsk Bucuresti fra Hotel Athénée Palace Hilton, et av byens historiske landemerker. Hotellet har en sentral beliggenhet ved siden av Athenaeum og tilbyr romslige rom med utsikt over det kongelige slott og Revolusjonsplassen.

Dag 2

Bucuresti 20 juli – En halvdags bytur med guide + opera

Bli kjent med den rumenske hovedstaden, også kalt Balkans Paris. I løpet av turen vil dere se det nasjonale kunstmuseet, Revolusjonsplassen, Triumfbuen, konsertstedet Athenaeum og andre viktige landemerker i byen. Dere vil også få en omvisning i Parlamentpalasset, den nest største offentlige bygningen i verden etter Pentagon. 

Lunch: Denne lunsjen inntas i en restaurant nær Victoriapalasset - i et område som utelukkende består av gamle og ærverdige hus. Restauranten er plassert i et diskret og eksklusivt område, ofte brukt til protokollmiddager av den rumenske regjeringen. 

Operakonsert på Atheneum på kvelden. Romanias Atheneum er en byens store konsertsaler, helt i sentrum av Bucharest, en praktfull klassisk bygning, og en av de vakreste i byen, med sine søyler og store dom. 

Så middag på en tradisjonell Rumensk restaurant.

Dag 3

Utflukt fra Bucuresti

Tur til Lacerta Vingård. Vinsmaksprøving med seks forskjellige vintyper, ostesmaksprøve og vinkjellerbesøk er inkludert i prisen.

Etter vinsmaksprøvene går turen til den kjente restauranten Ferma Dacilor i Tohani. Treretters middag med mye god rumensk mat og vin.

Avskjedsfest på kvelden på Ølkjerren som er en kjent showrestaurant med artistisk program;

19:15: Folkedans
21:00: Moderne dans
21:30: Danser fra Broadway

Overnatting på hotell i nærheten av flyplassen.

Dag 4

Besøk på Cozia kloster

Cozia- klosteret ligger i fin natur ved elven Olt. Klosteret ble oppført i 1386 i bysantinsk stil. Den som fikk det oppført var den valakiske kongen Mircea cel Baltran som var bestefar til Vlad III (han som beskyldes for å være Dracula).

Klosteret er rumensk ortodoks. Det bor 40 munker her nå. Vi skal bo på klosteret og delta på messen på lørdags kveld.

Det er mye tradisjon rundt påsken og kvelden på lørdag og søndag morgen blir helt spesielt.

Vi skal overnatte på klosteret og spise sammen med munkene.

Dag 5

Sibiu

Turen går videre til Sibiu. Vi skal bo to netter på Hilton Sibiu 5*. Den rumenske byen Sibiu er kåret til Europas gastronomiske region i 2019. Kåringen er gjort av GCAT (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism) med hjelp av europeiske institusjoner.

Sibiuregionen vil gjennom hele 2017, 2018 og 2019 arrangere gastronomiske tilstelninger som viser regionens rike tradisjon og kreativitet i matveien. Sibiu - eller på tysk Hermannstadt - er Romania på sitt vakreste. 

Byens middelalderpreg er så godt tatt vare på at Sibiu framstår tilnærmet som et levende museum. Området rundt byen understreker skjønnheten, det er bare 24 km til Romanias mest dramatiske fjellområde Fagaras.

Så middag på en tradisjonell restaurant!

Dag 6

Besøk i landsbyfestningen og brunch hos lokalbefolkningen

Vi skal besøke landsbyfestningen i Cisnadioara og i festningskirken i Cristian.

Etterpå skal vi på lunsj og middag hos lokale innbyggere- Her skal vi også ha en rumensk kveld med dans og tradisjonell musikk. I Romania er middager viktige sosiale handlinger. Gjestfriheten er fortsatt unik mange steder. Rumensk mat er svært variert.

Det er et kjøkken preget av forskjellige kulturer: overførte oppskrifter fra de gamle grekerne, romerne som ga Romania sitt navn, sakserne, som slo seg ned i sørlige Transylvania, tyrkerne, som i århundrer dominerte Romania, men også slaviske og ungarske naboer. Alle disse påvirkningene er gradvis blandet inn i en variert og deilig rumensk mattradisjon.
På landsbygda bruker folk fortsatt leirkjeler og jernkjele for matlaging. Retter laget på denne måten har en unik smak. Du vil forelske deg i denne maten.

Så brunch med lokale delikatesser.

Dag 7

Vinsmaking på Romanias beste hotell i 2017

Turen går videre til Targu Mures hvor vi skal bo på PRIVO hotell. PRIVO tilbyr gjestene sine 40 rom og suiter med forskjellig design, klassifisert som 4 og 5 stjerners. I PRIVO-restauranten vil den elegante atmosfæren og matkulturen tilby deg et internasjonalt kjøkken basert på de beste ingredienser og lokale smaker, i samtidsstil.

Hotellet har 4* og er den eneste i Romania som har fått  Wine Spectator, USA – „Award of Excellence” i 2015 og 2016 for vinmenyen).  Andre premier som PRIVO har fått: Best Hotell i Romania i 2017 by Trip Advisor, World Luxury Hotel Award, Best Luxury Design Hotell og mange andre.

Vi skal smake forskjellige type vin i Enoteca PRIVO. Vinsmaking kommer til å bli presentert av en kjent somalier fra Romania.

Dag 8

Sighisoara en skjult perle og Viscri hvor tiden har stått stille

Avreise fra Targu Mures til Sighisoara. Sighisoara er vakker og mange vil kalle byen Romanias vakreste. Skjønnheten skyldes først og fremst omgivelsene; et frodig bakkelandskap med fantastiske kirkefestninger som er imponerende godt tatt vare på. Sighisoara er en perle, en middelalderby så godt bevart at man får følelsen av å virkelig vandre i et levende museum.

Overnatting i Viscri. Circka 30 minuter fra Sighisoara Tradisjonell lunsj med lokale delikatesser i Viscri, circka 45 km fra Sighisoara. Prins Charles har et hus i Viscri som han besøker regelmessig!

Viscri, et sted hvor tiden virker å ha stått stille. De gamle tradisjonene og skikkene står i sentrum og menneskene her lever enkelt liv, langt vekk fra maset og kaoset i byen. Vi sjekker inn på overnattingssted og har et utvalg av aktiviteter du kan velge mellom:vandringer, besøk til sauefjøset, smaking eller tilbereding av tradisjonell mat, brødbaking i tradisjonell steinovn, fruktplukking, ridning. Du kommer sikkert til å gjøre gjøre ting som du aldri har gjort før, og du bli kjent med folk hvis historier du sikkert ikke vil glemme.

Dag 9

Brasov i hjertet av Transilvania

Av rumenske storbyer er Brasov i en klasse for seg selv; en middelalderby som påfører den besøkende samme estetiske nytelse som polske Krakow og skotske Edinburgh. Brasov ligger i hjertet av Romania geografisk, men også kulturelt og politisk. Både byen selv og omgivelsene er noe av det vakreste og hyggeligste Romania kan by på. Med base i Brasov kan du på en uke få med deg det beste på Romanias turistmeny.

- To overnattinger i sentrum av byen på en 4* hotell. Lunsj ut på byen.
- Operakonsert på kvelden.
- Middag etter konserten.

Dag 10

Tur til Peles (Sinaia) - Bran

Møt din guide og din sjåfør i hotellobbyen og sammen drar dere mot Sinaia, en av de vakreste fjellstasjonene i Romania, også kjent som ”Karpatenes perle”. Etter ankomst vil dere besøke det berømte Peles slottet, sommerboligen til den tidligere rumenske kongefamilien.

- Lunsj.

Etter besøket fortsetter turen til Bran slott, gjort kjent gjennom Bram Stoker’s bok som bostedet til vampyrgreven Dracula. Bran slott ligger ved inngangen til Rucăr-Bran-passasjen. Karakteren til Bram Stoker, Dracula, er en transilvansk greve som bor i et slott plassert på en klippe høyt over en dal og med en strømmende elv under seg, i fyrstedømmet Transilvania.

I landsbyene som ligger rundt Bran verserer det en folketro på onde ånder som kalles spøkelser, eller “strigoi”. Inntil for et halvt århundre siden trodde folk at det eksisterte visse levende mennesker – “strigoi” – som levde normale liv i løpet av dagen, men hvis sjeler forlot kroppene deres om natten, mens de sov, og hjemsøkte landsbyene og pinte folket i søvnen deres. Disse onde åndene hjemsøkte ofrene fra midnatt til den første hanen gol, når evnen deres til å skade folket ble svekket.

Dag 11

14 APRIL - Transfer til flyplassen

FORESPØRSEL

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.