sol & bad

Badebyene på den rumenske Svarthavskysten befinner seg på en 80 km lang kyststripe fra grensen mot Bulgaria og oppover til Europas største våtmarksområde, Donaudeltaet. Den store havnebyen Constanta er innfallsport til badebyene både nordover og sørover på kyststripa. Over 1,2 millioner mennesker kjøpte hotellovernattinger på denne vakre kyststrekningen sist sommer.

MAMAIA er den største og mest moderne badebyen, med en stor vannpark, elegante hoteller, et hektisk ute – og natteliv og tilbud i alle kategorier. EFORIE NORD er den nest største badebyen, mer rumensk og med hoteller i alle priskategorier og trekker til seg den rumenske middelklassen i ferietiden siden alt er rimeligere her. Sommersesongen er offisielt fra 1 mai til 15 september, med juli og august som desidert toppsesong. Romania er fortsatt svært billig sett med skandinaviske øyne når vi snakker om det å spise og drikke ute, og delta i fornøyelser.

SOL & BAD - LUKSUSVARIANTEN

Sted:
Phoenicia hotels and resort - Mamaia Nord Navodari
Pris voksen PR uke:
Fra 4500,- NOK med HP i et dobbeltrom
Hotellkomplekset er kystens største med til sammen 500 leiligheter i flere hotellavdelinger. Leiligheter i alle størrelser tilbys – alle lekkert møblert og velutstyrte. Hotelllblokkene ligger alle direkte på stranda som er 15 km lang - og det er kort vei til Mamaia sentrum, Constanta og byen Navodari i andre retningen. Området har egen heliport og hotellene er feriested for Romanias elite og kjendiser.

Komplekset har ALL INCLUSIVE – tilbud i flere av sine hotellblokker, her er butikker, kiosker, nattklubb, restauranter, barer, spaavdelinger, frisører, manikyr, pedikyr, treningssenter og wellnessavdeling med massører – alt innenfor området til Phoenicia. Spesielt er at et bassengområde med flere bassenger danner et badeland mellom blokkene med grøntområder for gjestene.

Komplekset har også egen barnepark, babysittere og et aktivitetsområde for barn med levende dyr.Konserter og show arrangeres hver kveld i toppsesongen. På stranden har komplekset sine egne soltelt med solsenger, ulike sportstilbud, terasser, utleie av vannski og en kitesurfingskole. Ulike konkurranser for hele familien arrangeres ofte på stranden.

Velger du å bo på Phoenicia blir du og dine hentet på flyplassen i Bucuresti av et privat registert transportfirma. Det samme når du returnerer.
SEnd forespørsel

SOL & BAD - PARTYVARIANTEN

Sted:
Hotel IAKI - Mamaia sentrum
Pris voksen PR uke:
Fra 3500,- NOK inkludert frokost i et dobbeltrom
HOTEL IAKI er et av Romanis mest kjente hoteller fordi det eies av fotballkjendisen HAGI. Hotellet er åpent året rundt, har egen spa og aktivitetsavdeling med fotballbane, basseng og tennisbaner rett ved. Samtidig fronter hotellet stranda og strandpromenaden i Mamaia – Romanias heftigste sted for nattevandrere om sommeren.

Både nordover og sørover ved hotellet er det en rekke barer og restauranter. En gondolbane kan bringe deg helt inn mot overgangen Mamaia – Constanta og ferielandsbyen SAT DE VACANTA. Her er det folksomt med tivoli, bowlinghaller, barer og restauranter fra alle Romanias regioner. Romania er stedet i Europa hvor man ennå får en halvliter for 10 – 12 NOK ute. I tillegg til internasjonale ølmerker bør man teste rumenske ølmerker som URSUS.

På stranda i dette området finnes flere utediskoteker. Rett ved er også flere dance-klubber, nattklubber med striptease eller folkedans – alt etter smak og behag. De store klubbene med internasjonale DJs og artister finnes nord for IAKI. Artister, show og events blir kunngjort på plakater i området rett før. Den heftigste tiden for slike konserter er midten av juli til midten av august. Karneval og moteshow arrangeres også i gågateområdet ikke langt unna Hotel Iaki.

Er man sliten etter natten, er det full strandservice på stranda rett foran IAKI.

Bor du på Iaki kan du og dine bli hentet og kjørt tilbake på flyplassen i Bucuresti av et privat registrert transportfirma, eller vi ordner billetter med rutebuss, minibuss eller tog til Constanta.
SEnd forespørsel

SOL & BAD - BUDSJETTVARIANTEN

Sted:
Vila Solway - Eforie Nord
Pris voksen PR uke:
1400,- NOK
VILA SOLWAY er den eneste norskeide turistbedriften på den rumenske riviera og ligger i den trivelige helrumenske badebyen Eforie Nord, rett ved innfarten til selve sentrum i badebyen.

Villaen ligger i et rolig boområde, men har et nabohotell med basseng mot en liten avgift og en 20 min gange til nærmeste strand.

Vila Solway passer utmerket for barnefamilier som vil ha en rolig og svært rimelig ferie og styre seg selv. Alle de seks rommene har egne bad, wifi, TV, AC og tre av rommene har balkong. Egne barnesenger ordnes.

I hagen står utegrill til disposisjon og et lite gjestekjøkken kan brukes inne. Hele VILA SOLWAY kan også leies.

Bor du på Vila Solway vil eierens ansatte kunne hente deg privat på flyplassen i Bucuresti med privatbil mot en godtgjørelse. Eller vi ordner offentlig transport etter ønske. Det være seg tog, buss eller minibuss.
SEnd forespørsel

FORESPØRSEL

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.